Nederlands English Francais Deutsch
Ecole La Rose gite chambre d'hôtes Luzy Bourgogne

Activiteiten

Activiteiten Bourgogne Morvan

De prachtige en gevarieerde regio biedt veel mogelijkheden voor activiteiten:

Wandelen

Bij ons kunt u genieten van de ruimte, de totale rust en absolute stilte. U kunt hier prachtig wandelen langs kleine wegen, heuvellandschappen en in het prachtige bos van la Chaize, 400 meter verderop. Verder kunt u gebruik maken van onze 36 wandelkaarten en kunnen wij u adviseren.

Bijvoorbeeld het gebied “Sources de l’Yonne” - gelegen in het Zuid-Oosten van de Morvan is werkelijk een heel bijzonder natuurgebied van 116 ha en ligt voor het grootste deel in de gemeente Glux-en-Glenne en bestaat uit beuken bergbossen op Mount Préneley (100 ha) en moerasgebied (16 ha). Je steekt het moeras over op een houten vlonder. De bron van de Yonne onthult zich dan onder je voeten.

Wandeltochten en kortere wandelingen van 2 uur in Châtillon-en-Bazois, Montsauche-les-Settons, Saint-Martin-du-Tartre, Saint-Martin-sous-Montaigu en meer!

Zwemmen

U kunt genieten van het natuurwater in Thil sur Arroux, 3 km verderop, ook in het hoog seizoen is het er nooit druk. Er zijn keurige toiletten, picknicktafels en een speeltuin. Luzy ligt 6 kilometer van École La Rose en biedt behalve een goede infrastructuur, ook prachtige pittoreske plekken en straatjes en een verwarmd zwembad. Ook is er de mogelijkheid van het Bassin aquarécréatif in Etang-sur-Arroux, een kwartiertje rijden.
In Autun is een groot zwembad met binnen en buitenbad dat het hele jaar geopend is en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de historische stad Autun.
Iets naar noorden vindt u het fantastische meer van Les Settons.

Fietsen

Het is ook een fietsgebied bij uitstek.
Wij verhuren een heren- en damesfiets.

Visparadijs

Ook is de Movan een visparadijs met haar meren en rivieren. Op korte afstand vindt u de rivier de Arroux, waar u kunt vissen op forel en barbeel. Bij Etang-sur-Arroux vindt u ook een fantastisch vismeer! De meren “Lac de Bousson” en “Lac Panneciere” staan bekend om de grote karpers, snoek en snoekbaars. Ook zijn er tal van mogelijkheden voor vliegvissen.

Vogels kijken in de Morvan

Het authentieke landschap in de Morvan nodigt ook uit om vogels te kijken. Met name de maanden mei en juni lenen zich uitstekend om er te genieten van bijzondere vogels als de hop, cirlgors en zwarte wouw.

Restaurants

In de directe omgeving heeft u ruime keuze uit zeer goede restaurants. Wij adviseren u graag!
We kunnen ook wijnkelders (caves) aanbevelen waar u fantastische wijn kunt proeven/kopen.

Voor de kinderen

Festivals en brocantes

In de zomer worden er vele festivals georganiseerd, zoals het festival van de franse chanson (Lormes), van de korte film (Château-Chinon), Fruits de Mhére (moderne muziek, Brassy), popfestival in Corbigny. Ieder dorp organiseert in de loop van de zomer wel een brocante. De agenda kunt u halen bij het Cyndicat d’Initiative (VVV).

Foto's

Contact